Elérhetőségeink
telefonszám: 20/4111467 
adószám:18251892-1-41
számlaszám:
65100149-11294962


Partnereink
index_02.jpg
 

Haladunk a korral
friendster_facebook.jpg

Szavazás

Támogatóink
310x250_autoguminet.jpg
 
 
 
 
 
 
 

2007 nyár
I. Foxconn Kupa Komárom
 
 
Augusztus 26-án U19-es és U15-ös csapatainkkal a bajnokság előtt az utolsó teszt mérkőzéseket játszottuk a palánkavató kupa keretein belül.
U 15 csapatok:
SZPK – Diamonds SK 9 - 5
Stupava – SZPK 6 – 8
Diamonds SK – Stupava 1 – 2 Prague Games-en 2-10 volt!
 
1, Stupava
2, SZPK
3,Diamonds
Legjobb kapus: Honti Olivér Diamonds
Legjobb játékos: Ondres Sedlár Stupava
Pontkirály: Darai Bence SZPK
 
U 19 csapatok:
SZPK – Diamonds SK 4 - 2
Diamonds SK – Rudas FT 11 - 1
Rudas FT – SZPK 2 – 9
1, SZPK
2, Diamonds
3, Rudas FT
Legjobb kapus: Bagi Martin SZPK
Legjobb játékos: Szabó Zsolt SZPK
Pontkirály: Alm Zsolt Diamonds
Mind a csapatainknak, mind a két különdíjasunknak gratulálunk!
Köszönjük a meghívást és szervezést az SZPK vezetőségének.
 
________________________________________
Summer Cup sorozat folytatódott
Diamonds SK - Ares 2-9
Akik ott voltak tudják, akik nem azok majd meglátják....
________________________________________
Alakulóban lévő OB I-es csapatunk a Cseh Open-en is járt a felkészülés egyik állomásaként
Augusztus 6-án kezdődött el a felkészülés az új szezonra, mint mindig ez időtájt még többen nyaraltak, de a csapat nagy többsége, már az első edzéseken is résztvett. Prága előtt az alapozás első szakaszában voltunk. Majd Prágában 10 mérkőzéssel kezdetét vette az alapozás második szakasza. Jelenleg az alapozás utolsó harmadik szakaszában tartunk.
Ismét Prágába indultunk, a Cseh Open az egyik legrangosabb nemzetközi felnőtt és junior torna. Szeretünk oda járni, mindig tanulhatunk valamit, és erőt ad a bajnokságra. Mivel idén generáció váltás lesz az OB I-es csapatunknál, így már májusban elhatároztuk, hogy pénzt energiát nem kímélve két kategóriában indítunk csapatot, és ha lehet mindenki a lehető legtöbb mérkőzésen szerepelhessen. Májusi elgondolásainkat maradéktalanul megvalósítottuk, 10 mérkőzésből mindenki 8 mérkőzésen pályára is lépett. Megérkezésünk estéjén két edzőmérkőzés is várt ránk: mindjárt a Tatran Stresovice csapatával 3X15 perces mérkőzésen 4-0-ra kaptunk ki (mint utóbb kiderült a Tatran a 4 közé jutott a tornán), majd egy dán csapattal találkoztunk, akiktől 10-2-re kikaptunk.
Másnap és harmadnap is 4-4 mérkőzés várt a csapatra, volt amikor a háromsorral játszottunk, volt amikor kétfelé váltunk. Ebből is több variáció volt, egyik amikor a fiatalok kapuban Csík Balázzsal a svédek ellen és a rutinosabb OB I-esek Donival. Minden verziót kipróbáltunk remélhetőleg már a bajnokságban is tudjuk kamatoztatni.
Eredményeink:
Junior kategória:
Diamonds SK - FBC Ostrava Pepino (cseh) 1-9
SSK Future (cseh)- Diamonds SK 4-1
FbC Playmakers Prostejov (cseh)- Diamonds SK 0-2!
Diamonds SK - Sandakerns SK (svéd) ("Szándokán") 0-6
A csoportban 4. lettünk.
Felnőtt kategória:
C.S.K.A. Hlásná Treban (cseh) - Diamonds SK 6-0
Bydel 16 (norvég) -Diamonds SK - Diamonds SK 3-2
Diamonds SK - FBC Vikings Koprivnice (cseh) 0-4
Diamonds SK - Swissmark (dán) 0-8
A csoportban 5. lettünk.
Egyéni statisztikák:
Alm Zsolt (1+0) Görög Tamás(2+0) Gáll Patrik (1+0) Pásztro Gábor (1+0) Nagy Norbert (1+1) Perczel József (0+1)
A Cseh Open után folytatódott a felkészülés az OB I-es szezonra, majdan augusztus 20-án kiderült, hogy az U19-es bajnokságban is szerepelünk. Még jó, hogy tudatosodott bennünk, és az ellenfeleinkbe is (bár valószínű ők előbb tudták, hogy mi játszunk az U19-ben is). Így a játékoslista elküldése után nem marad más hátra, mint hogy kérjük a versenybizottságot, hogy ne Kecskemét név alatt fusson csapatunk, hanem Diamonds -Kecskemét néven.
Játékos állományunkról néhány szót, fiatal tehetségek alkotják majd az OB I-es csapatunk gerincét Kisalmáék utáni generáció is hasonló kvalitású lehet, mint az előttük lévő generációt. A bajnokságban a tisztes helytállás lesz célunk, azzal együtt, hogy minden fiatalnak egyformán biztósítsunk játéklehetőséget a bajnokság során.
________________________________________
U13-as és U15-ös csapataink is elkezdik a felkészülést a 2007/2008-as idényre
Augusztus 21-én kedden 8.00-kora gumipályán elkezdődik az edzés a Prague Games-en járt csapataink számára is, remélhetőleg sikerült mindenkinek kipihenni magát és újult erővel vághatunk neki a 2. szezonunknak.
A további program:
Augusztus 22-24. 8.00 gumipálya
Augusztus 26. Komárom Foxconn Kupa U15-ös csapattal
________________________________________
I. FOXCONN KUPA
 
UTÁNPÓTLÁS FLOORBALL TORNA
 
KOMÁROM 2007.08.26.Vasárnap
 
U15-ös és U19-es csapatunkkal az SZPK meghívására Komáromban megyünk. Az szpk-soknak hosszú évek álmodozása, tervezgetése vált valóra, Svédországból megérkezett a SVERINK cég által készített palánkjuk, amelynek avató tornáján számos utánpótlás csapat képviseli magát. Nem is kezdődhetne jobban az év, mint egy ilyen örömteli eseménnyel.
 
Játékidő: 2 X 20 perc az utolsó kettő tiszta játékidő.
 
________________________________________
Augusztus 28-tól megváltozik a sportorvosi szolgáltatás
Augusztus 28-ig Újpesten időpont kérés után még fogadják a sportolókat, a XV. kerületieknek már a Sportkórházba kell menniük az itt leírtak szerint. Akik vidékiek nekik Vácon megmaradt a sportorvosi rendelés telefonos jelentkezés után.
Az Országos Sportegészségügyi Intézet, mint az Országos Sportegészségügyi Hálózat (OSH) célja a regionális sportorvosi centrumok továbbfejlesztése és új központok létrehozása. A fővárosi sportegészségügyi ellátás centralizálása érdekében kialakítottuk a Budapesti Sportorvosi Centrumot, mely 14, a fővárosban működő kerületi rendelő munkáját váltja ki. A fővárosi sportorvosi rendelések két ütemben költöznek be az Országos Sportegészségügyi Intézetbe:
- Első lépcsőben – 2007. augusztus 1-vel - a III., V., VII., VIII., IX., XVIII., XIX., XX., XXIII. kerületi sportorvosi rendelések kapnak elhelyezést a Sportkórházban.
- 2007. szeptember 1-től pedig szintén itt fogadjuk majd a IV., VI., X., XIII., XV., XVII., XXI. kerület sportolóit is.
 
A Budapesti Sportorvosi Centrum 5 sportorvosi rendelője hétfőtől péntekig 7,30-17,00 óra között fogadja a sportolókat.
 
Cím: Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház), 1123 Budapest, Alkotás u. 48., „G” épület – I. emelet.
Rendelési idő: hétfőtől péntekig = 07,30 – 17,00 óráig.
Előjegyzés a kötelező sportorvosi szűrővizsgálatokra hétfőtől péntekig 12,00-16,00 óra között a következő telefonszámokon kérhető
4886-120 és 4886-130.
Vizsgálatra jelentkezés a „G” épület földszinti Kartonozójában (lakcím- és TAJ-kártyával) történik.
________________________________________
Cseh Open-nel kapcsolatban 3 változás is történt
Az első változás: Azok, akik busszal mennek a busz 8.30-kor indul 9.30 helyett, mivel Bajnokok Ligája mérkőzés lesz a Sparta Praha Stadionban az esti órákban, ezért a stadion környékét lezárják. Kérek mindenkit, hogy ne késen és az útlevelét ne hagyja otthon.
Második változás: Első edzőmérkőzésünket az UHC Nesslau Sharks csapata helyett a Tatran Stresovice junior csapatával játsszuk mintegy ráhangolódásképp az SSK Future és az Ostrava Pepino mérkőzésekre.
Harmadik változás: Sajnos Pálma Zsolt állapota nem javult, ismét 40 fokos láza volt, így nem jöhet a csapattal még nézőnek sem. Zsoltnak mielőbbi gyógyulást kívánunk.
 
________________________________________
Diamonds SK - Dunai Krokodilok
2 - 11
8 játékos hiányzott erről a mérkőzésről, mégis az alapozás elején hasznos utalásokat kaptunk a továbbiakra nézve. Az első harmadban 6-0-ra elmentek a Krokik, majd a második harmad utolsó perceiben tudtak betalálni 3-szor, így ez a harmad már 2-3-ra végződőtt, az utolsó játékrészben 0-2 volt. Így a végeredmény 2-11 lett, mint 2 évvel ezelőtt, amikor fiatal csapatunkkal feljutottunk az OB I-be. Az eredmény bizakodással tölt el minket, mivel az újoncokkal felálló csapatunk helyenként szép labdakihozatalokkal és védekezéssel rukkolt elő.
A csapat tagjai: Nagy Donát, Bene Gergő (kapusok), Alm Zsolt, Alm Balázs, Kővári Zoltán, Nagy Norbert, Gáll Patrik, Peitli Zoltán, Zsadányi Bence, Varga Bence, Zsitva Bence, Pintér Attila
________________________________________
 
Folytatódik a Summer Cup
Augusztus 10-én pénteken 20.00-tól a Dunai Krokodilokkal találkozunk. Csapatunkból hiányozni fognak Görög Tamás, Pásztor Gábor, Pataki Viktor, Perczel József, Csík Balázs, Kelemen Krisztián. Kővári Zoltán a csapatkapitánya kisebb bokasérülést szenvedett mai edzésünkön, így az ő játéka is kérdéses lehet még. Így a mérkőzésen a tisztes helytállás lesz a cél.
Találkozó: 19.00 Építők Sportcsarnoka
________________________________________
Újabb segítség érkezett a palánk elemeink gyarapításához, ezúttal Nagy Róbi és Norbi Szülei révén. Ezúton is köszönjük Nekik.
________________________________________
Cseh Open augusztus 15-19
 
Találkozás: 5.30-kor a Csokonai előtt Indulás 6.00-kor
Autókkal indulok: Perczel József, Kővári Zoltán, Nagy Donát, Pataki Viktor, Pásztor Gábor, Nagy Norbert
 
Busszal indulok: Zsitva Bence, Görög Tamás, Alm Zsolt, Csík Balázs, Zsadányi Bence, Varga Bence, Peitli Zoltán, Gáll Patrik, Pálmai Zsolt, Pintér Attila, Kelemen Krisztián
 
Találkozás: a Hidász utcában 8.45-kor a busz 9.30-kor indul.
Megközelíthető: a Moszkva tértől villamossal vagy 56-os busszal a Budagyöngye Bevásárlóközpont utáni megállónál jobbra található a Hidász utca.
 
Augusztus 15-én két edzőmérkőzést játszunk a Sparta II-ben.
18.30-tól UHC Nesslau Sharks (svájci) junior csapattal
21.30-tól a Swissmark (dán) junior csapatával
 
16-án 13.40 SSK Future (cseh) – Diamonds junior Drtinova csarnok
15.00 Bydel 16 (norvég) – Diamonds SK felnőtt Tatran
18.40 Diamonds SK – Sandakems SK (svéd) junior Drtinova csarnok
18.40 C.S.K.A. Hlásná Treban (cseh) - Diamonds SK felnőtt Tatran csarnok
17-én 10.40 Diamonds SK – Playmakers Prostejoy (cseh) Zeleny Pruh csarnok
12.20 Swissmark (dán) – Diamonds SK felnőtt Tatran csarnok
13.40 FBC Pepino Ostrava (cseh) – Diamonds SK junior Zeleny Pruh
20.00 Diamonds SK – FBC Vikings Koprivnice (cseh) felnőtt Tatran
 
Mindkét kategóriában a csoport első két helyezettje jut tovább.
 
18-án elit ligás mérkőzések megtekintése, strandolás, városnézés
19-én sátorbontás, városnézés, 15.00-tól a döntő megtekintése a T-Mobile Arena-ban.
 
Hazaindulás: a döntő után 18.00 körül
Visszaérkezés: a Hidász utcába éjjel 1 óra körül
A Csokonaihoz is hasonló időpontba.
________________________________________
OB I-es csapatunk elkezdte felkészülését a 2007/2008-as szezonra
Augusztus 6-tól egyenlőre napi egy edzéssel elkezdődött az alapozás. 21-es keretünkből 3-an még nyaralnak és 2-en munka miatt maradnak távol ezen a héten az edzésektől. A Cseh Open-ig főleg a futóedzések dominálnak, hiszen Prágában 10 mérkőzés vár a csapatra. Majd augusztus 22-től folytatódik tovább a felkészülésünk. A bajnokság szeptember 15-16-án kezdődik, előtte szeptember 1-2-án a Magyar Kupában már pályára lépünk az első tétmérkőzésünkön a MÖSE Triton ellen.
Nyáron Feke János érkezett a csapathoz a Siketek SC-tól, így a Dózsa gimisek már majdnem egy teljes sorral képviseltetik magukat a csapatba.
OB I -re készülő keretünk: Bene Gergő, Nagy Donát (kapusok) Kővári Zoltán, Perczel József, Csík Balázs, Pataki Viktor, Pásztor Gábor, Alm Balázs, Görög Tamás, Nagy Norbert, Alm Zsolt, Pálmai Zsolt, Gáll Patrik, Kelemen Krisztián, Zsitva Bence, Zsadányi Bence, Varga Bence, Pintér Attila, Halmi József, Gulyás Krisztián, Feke János
 
________________________________________
Készül egyesületünk palánkja
Már hónapok óta törjük a fejünket, hogy melyik variációt válasszuk a palánk beszerzésre. Döntöttünk, és augusztus közepére érkezik palánkunk 1/4-része, színe fekete és a szegélye citromsárga. Mint minden ez sem lehet másképp, mint Szülői és támogatói segítség nélkül. Sonkoly Laci és Levi Anyukájának és Vörös Józsinak köszönet érte.
Még hiányzik a palánk 3/4 része, úgy gondolom, hogy mindannyian azon fáradozunk, hogy az évvégére elkészüljön az egész. A Diamonds csapatai új otthonba játszhassanak, közelebb Újpesthez, kialakítva egy olyan milliőt, ahol minden diamondsos szívesen játszik.
________________________________________
Augusztus 6-án elkezdődik a felkészülés a 2007/2008-as szezonra az OB I-es keretünknek
Találkozás 18.00-kor a gumipályáján
________________________________________
Prague Games Statisztikája
B12
Csík Dániel 17 gól 5 passz =22 pont
Nagy Róbert 5 gól 2 passz=7 pont
Balogh Norbert 2 gól 4 passz =6 pont
Takács Márk 2 passz= 2pont
Harmath Gergő 1 gól= 1 pont
Borbás Marcell 1 passz = 1 pont
Harmath Péter 1 passz = 1pont
Vajda Márk 1 passz = 1pont
B14
Varga Bence 1 gól 2 passz =3 pont
Csík Dániel 2 gól = 2 pont
Deák Gábor 2 gól= 2 pont
Kerek István 1 gól = 1 pont
Balogh Norbert 1 passz = 1 pont
Csombók Attila 1 passz = 1 pont
Görög Gergő 1 passz =1 pont
Honti Olivér 1 passz= 1pont
Egy hét elteltével is úgy gondolom, hogy hasznos kis torna volt, két kapusunk kimagasló teljesítményt nyújtott, minden mérkőzésen bravúrosan védtek, Olivérnek a kidobásain kell még javítania. Védőink messzemenőkig kitettek magukért B12-ben Balogh Norbi maximális felett teljesített és ha kellett csatárként is elvégezte a rábízott feladatot, Borbás Marcellnak nehéz dolga volt mindjárt a mélyvízben találta magát, de ésszel minden feladat megoldott. B14-ben Csipkereki Roland és Keszthelyi Balázs játéka is élményszámba ment improvizatív tetszetős játékkal rukoltak elő. Szigeti Attila is hozta szokásos játékát. Utolsó mérkőzésen Sonkoly Laci is hátvédként jutott szerephez, mint vérbeli kapus így védőként sem engedett át senkit.
Centereink közül Csík Dani volt a rutinosabb sérülése óta szorgalmasabban edzett mint előtte, így az elvégzett munka meghozta számára a sikert a kicsiknél 22 pontig a nagyoknál 2 pontig jutott(igaz itt kevesebb időt töltött a pályáján), több mint 20 km futott és 9 mérkőzést játszott, mindezek mellett mindkét csapat vezérenyénisége volt a pályán és a pályáján kívűl is. Másik centerünk Varga Bence, aki már megízlelte Ostravaban milyen a nemzetközi mezőny, játéka mérkőzésről mérkőzésre javult, a védekezésben való helyezkedést is megérezte és a labdaszerzések utáni támadó játékot is jól végrehajtotta. Pintér Attila nyomdokaiban jár, már csak rajta múlik mikor éri utol.
Csatáraink B12-ben mindent várakozást felül múltak közülük is kimagaslót Nagy Róbi teljesítménye, aki korosztálya egyik legképzetebb csatára számtalan technikai megoldással kápráztatot el minket. Végre fizikálisan is utolérte saját magát és hasonló km számmal gazdagodott mint Dani.Takács Márk önmagához képest nagyot fejlődőtt a rendszeres edzések számára is meghozták a sikert gólpasszokat is adott és sok labdát szerzett. Harmath Peti és Gergő is kitettek magukért sok labdát szereztek, Vajda Márk szívét lelkét is kitette, saját magához képest ő is több km tett meg mint együttvéve idáig.Kavács Attila és Csont Peti is több labdát szereztek, Szép Andris nem csak csatárként, hanem védőként is bevethető volt. B14-ben Deák Gabi a nagy visszatérő gólokkal hálálta meg, hogy az utolsó pillanatban még eljöhetett. Reméljük lelkesedése kitart a következő szezonig. Görög Gergő végre magára talált és agresszív labdaszerzéseivel és jó helyezkedésével minden mérkőzésen jó teljesítményt nyújtott. Horváth Balázs a bajnokságban már bemutkozott csapatunkban, rendkívüli jó fizikumú nagy teherbírású a mérkőzéseken érződőtt rajta a hosszú kihagyás, de mindenki megnyugtatására már zorro fejű ütőjével jobb lesz szeptemberben mint valaha. Csombók Attila és Kerek István életük első mrkőzésieket éppen Prágában játszották, egyáltalán nem voltak megilletődve és hamar beletanultak a feladataikba, és ezt gólpasszal és góllal is bebízonyították.
 
Összességében elmondható, hogy az U15-ös csapatunkba nagy harc lesz a csapatba kerülésért, mindenképp ez a csapat a következő szezonban dobogóra esélyes. Minden játékos előtt nyitva a kapu, csak rajtatok múlik, hogy a 3 sor valamelyikében helyet kapjatok. U13-as csapatunk egy nagyon fiatal, de annál egységesebb csapat körvonalait látjuk, az biztos, hogy munka nélkül ebbe a csapat se lehet majd bekerülni.
Sajnos Prágában nem lehetett velünk Zsiga Ádám, mivel elutazás előtt a strandon megsérült és orvosai nem engedték, hogy játszon, kívánunk neki mihamarabbi gyógyulást és augusztus végén várjuk az alapozás kezdetekor.
Találkozunk augusztus 27-én este 17.00-kor a gumipályán.
Képek a Galériában.
________________________________________
A legkisebb gyémántok nagy napjai Prágában
Tudósítás "hangatalanul" avagy életünk egyik legjobban sikerült tornájáról tértünk haza
Az első nap az utazással telt, a sok szervezésnek köszönhetően reggel 6-kor már az 5 autó útban volt Prága felé. Minden rendben volt a szlovák cseh határig, itt viszont egy kétsoros 5km hosszú kocsisor végéhez értünk. Némi jókedv és evés után a magyar kamionosok tanácsára egy elkerülő úton kikerültük a balesetet, hogy átmentünk Csehországba, majd a rendőrségi úton visszamentünk Szlovákiába, szerencsére a cseh vámosok is olyanyira meglepődtek ezen, hogy a kishatárra érve még nem köröztek minket, így legálisan ismét cseh területre léptünk. A kempingbe 4 körül érkeztünk, szerencsére amíg a sátrakat állítóttuk nem esett az eső, viszont nehézséget okozott egyeseknek a sátor felállítása, de mindig akadt egy felnőtt aki megmutatta a helyes útat. 6 órakor útnak indultunk a busszal jövő "picikért" akik kicsit elfáradva érkeztek a T-Mobile Arénához. 19.30-tól edzőmérkőzés várt ránk a Tyresö svéd csapattal. 2X20 percet játszottunk velük, 12-2-re kaptunk ki a B12 kategória győztesétől. Nagy élmény volt játszani a T-Mobile Arenaban, ott ahol a Cseh Open döntője is lesz augusztusban. Hasznos volt a mérkőzés,mind két csapatunk játszott, ráhangolódott és megizlelte a nemzetközi mérkőzés ritmusát. Este mindenki fáradtan zuhant a sátrába.
Másnap reggel már 5-kor mindenki fent volt, reggelizés után elindultunk a mérkőzésekre, először a B12-es csapatunk győzőtt az SSK Vitkovice csapata ellen 3-2-re, majd a B14-es csapatunk kikapott a Buldogs Brno csapatától 17-1-re, majd a kicsik a Zug United-től 5-2-re. Majd a T-Mobile Arenaban a Stupava-tól a nagyobbak 10-2-re. Már az első nap után lehetett látni az erő viszonyokat, mind a 4 mérkőzésünkön sokat tanultunk és szép számmal voltak kimagasló egyéni teljesítmények is.
Csütörtökön reggel sajnos 4-kor keltünk, mivel éjszakai látogatónk kissé átrendezte az értéktárgyaink darabszámát, a helyi rendőrség gyors helyszínelése, majd a reggeli után ismét útnak indultunk, hogy a svéd RBK Göteborggal játszunk. 9 percig vezettünk 1-0-ra ellenük, sajnos a végére elfáradtunk és 9-1-re kikaptunk. A kicsik viszont győztek 7-4-re, majd a nagyobbak 2-2-es döntetlent játszottak a Chodov csapatával. B12-es csapatunk 5-1-re kapott ki a Sparta -Praha- florbal1 csapatától délután. A szállásra érve megvacsoráztunk, majd elindultunk a Beach Party-ra. Megnéztük a Freebandy bemutatót, amely szerintem nem olyan látványos mint a freestyle bemutató. A Beach-en a Tatran Stresovice 2007-es bajnokcsapat aláírásait is begyűjtötték többen, eznkívül a legkisebbek szebbnél szebb kagylókkal is gyarapodtak. Késő este értünk vissza megszokott csöndes kis szállásunkra. Ekkor már mindenki ismerte Prága közlekedését, mikor mennyi megállót kell menni a csarnokokig, vagy a floorball boltig, ahol még "griffet" is vettünk.
Másnap reggel a legkisebbek mérkőzésével kezdődött a nap, 12-1-re nyertünk, de a helyiek csak 11 gólt jegyeztek fel, így nem csak a bírók nehezítették meg a továbbjutásunkat, hanem a jegyzőkönyvvezetők is. A torna utolsó mérkőzésén 5-1-re kaptunk ki a DDM Praha-tól.
B12-es csapatunk 6 pontot gyűjtve a 4. helyen végzett, azonos pontszámmal mint a csoport 2. helyezettje. B14-es csapatunk 5. helyen végzett és 1 pontot szerzett. Mind a két csapatunk megállta a helyét a nemzetközi mezőnyben, a kicsiknél több mérkőzést nyertünk, amely álmainkat is felül múlta, a B14-es csapatunknak 1 döntetlen ellenére is egyre jobban játszott mérkőzésről mérkőzésre javult a védekezés, és gólokat is szereztek.
Utolsó nap sátorbontás után megnéztük a B18 döntőjét, majd útnak indultunk és hajnali 2 körül értünk Pestre.
Mikor elkezdtem edzősködni nem gondoltam arra, hogy a nagy csapat után lesz valaha is még egy csapat amelyikkel a Praga Gamesre készülök. Már a felkészülés során éreztem, hogy egységes a csapat, mindenki a lehető legtöbbet szeretné majd kihozni magából nem csalódtam így is lett. Kimagasló mérkőzéseken nújtott teljesítmények mellett a jó hangulat és az összetartás volt ez alatt az 5 nap alatt maghatározó. Köszönöm mindannyiotok felkészülését és a Prágában nyújtott játékot, kívánom, hogy még sok ilyen szép közös floorball-os élményetek legyen. Igérem számos nemzetközi tornára eljutunk és hasonlóan eredményesek leszünk.
Kedves Gabi néni,Judit néni,Szilvi néni,Bianca néni, Imre bá, Zoli bá' Ádi Nagypapa, Attila!
Köszönöm a srácok nevében a sok segítséget, Nékületek nem lettünk volna ilyen sikeresek, köszönöm a jó kedvet, a sok szendvics készítést, az utaztatást és mindent ami most nem jut eszembe. Köszönöm a meglepetést igyekszem minél jobb taktikákat ráírni a bajnokságokban.
 
Diamonds-osok életek egy részét képezi a Prágában eltöltött napok élménye, mindig jó érzéssel gondoljatok ezekre a napokra, merítsetek belőle erőt és várjátok ismét ezeket a pillanatokat.
Mindannyiotoknak kívánok jó pihenést, találkozunk augusztus utolsó hetében.
________________________________________
 
Már kedden is pályára lép B12-es csapatunk Prágában
Tomas Vaculikkal a Prague Games egyik főszervezőjével baráti kapcsolatunknak köszönhetően nem mindennapi helyszínen játszhattunk barátságos mérkőzést 19.30-tól a Tyreso Trollbacken svéd csapatával játszhattunk T-Mobile Arenaban.
 
 
 
________________________________________
Mielőtt útnak indulnánk egy kis izelítő a mérkőzéseken kivül merre járunk még
Az Óváros
A XI. században kialakult vásártér (a későbbi Óvárosi tér) körüli szétszórt telepek 1230 után egyesültek, ekkor emelték a városfalakat is, majd az egész terület városi jogokat kapott a királytól. Ez volt az Óváros őse, a XIII. sz. közepén már európai értelemben is nagyvárosnak számított.
A román kori épületek két-három méterrel lejjebb álltak, mint a mai utcák szintje, ezért a Moldva elég gyakran elöntötte. A területet a XIII. sz. végén tölteni kezdték, az utcák szintje egyre emelkedett és a román kori épületek földszintjéből a gótikus házak pincéi lettek. A bástyafalak mentén ekkor már mély védőárok húzódott, a mai belső körút: a Národní třída, a Na příkopě és a Revoluční třída.
Az Óváros a XV. század-ban érte el fénypontját. A huszita mozgalom éveiben jelentősége messze megelőzte a többi cseh (és prágai) városét. A fehér-hegyi csata után jelentősége ugyan csökkent, de elsőbbségét így is megőrizte (1784-ig) a többi prágai városrésszel szemben. Az óvárosi városháza maradt a prágai közigazgatás központja továbbra is. Az óvárosi tér ma is a város központja.
Óvárosi városháza
A tér legjelentősebb épülete, mai formájában csak töredéke az egykori tanácsházának. A városháza magja egy helyi lakos (Kamenei Woflin úr) gótikus sarokháza volt, amelyet a polgárok megvásároltak tanácsháza céljából – miután 1355-ben IV. Károlyt német-római császárrá koronázták és prága lett a birodalom fővárosa és ezáltal a városi vezetőség jelentősége is megnőtt. Az épülethez egy tornyot is emeltek és a torony keleti falához egy kápolnát építettek. 1410 körül helyezték föl a torony déli falára a hírneves Orlojt, a toronyórát. Ezt követően folyamatosan épült és növekedett a városháza épülettömbje, az utolsó házat 1830-ban vásárolták hozzá. Az évszázadok során sokszor pusztította tűzvész, a legnagyobb károsodás, azonban a második világháború befelyezése előtt egy nappal, 1945 májusában érte, amikor a visszavonuló fasiszta hadsereg ágyúval lőtte a tornyot. Az Orloj egyes részei is megsérültek, a keleti és az északi szárnyat tűz pusztította el. A kiégett épületek egy részét 1948-ban lebontották, valamennyit azért meghagytak, figyelmeztetésül a jövő számára.
Orloj
 
Az Orloj középkori csillagászati óramű. Három részből áll: bábjáték, szférakör és naptár. Legfelül van a bábjáték. Minden kerek órában, harangütésre kinyílik a bábjáték kis ablaka és elősétálnak a bábok. A bábjáték alatt két nagyméretű óralap van. A fölső rész a szfératábla, a nap és a hold mozgását és az idő múlását mutatja. Körülötte az állatöv, a zodiákus jegyei láthatók. Az óralap azt a középkori felfogást tükrözi, amely szerint a föld a világmindenség közepe. Az alsó óralap az Orloj legfiatalabb része. Ez a kalendárium, a hónapokat és a napokat tartja számon. Az óralap díszítését Josef Mánes festőművész készítette 1866-ban.
A prágai vár
A Prágai Vár a cseh államiság jelképe, Prága talán legmeghatározóbb városképi eleme ezer éven át épült és alakult, épületein, műemlékein hordozva az évszázadok dicsőséges pillanatait és hányattatásait. A vár a IX. századtól 1918-ig a cseh uralkodók koronázásának hivatalos színhelye volt, 1918-tól pedig a köztársasági elnök székhelye. A vár tulajdonképpen egy több épületbő1 álló építészeti remekmű, palotákkal, templomokkal, galériákkal, szobrokkal és kertekkel. A messziről látható gótikus tornyok a Szent Vitus székesegyház részei. A lenyűgöző székesegyházat 1344-ben kezdték el építeni, igazából csak 1929-ben készült el. A vár területén belül, a 3. udvarban található a Régi Királyi Palota, mely a 10. és 17. század között a királyok lakhelyéül szolgált. A belső épület központja, a hatalmas méretű gótikus Ulászló-terem, mely koronázásokkor és egyéb különleges alkalmakkor játszott fontos szerepet. Itt avatták elnökké Václav Havelt is. A Királyi Palota melletti Szent György Bazilika Prága legrégibb román stílusú építészeti emléke, még a 10. századból. Csehország első kolostora is itt állt. Ma már nem vallásos célokra, hanem kiállítóteremként használják az épületet. A Prágai Vár különleges látnivalói közé tartozik az Arany Utcácska, ahol a várfalba épített 16. századi miniatűr viskók szegélyezik a kis, macskaköves utcácskát. II. Rudolf király alatt állítólag alkimisták és asztrológusok lakták őket; a 22-es számú házat pedig Franz Kafka otthonaként is emlegetik.
________________________________________
 
Véget ért a felkészülés a Prague Gamesre
Az edzések befejezése után már nem maradt más hátra, mint az utazók névsorát közhírré tegyük.
Az utazók névsora: Sonkoly Laci, Honti Olivér (kapusok), Sonkoly Levi, Takács Márk, Csont Péter, Harmath Péter, Harmath Gergő, Kovács Attila, Nagy Róbert, Csík Dani, Csipkereki Roland, Szigeti Attila, Horváth Balázs, Keszthelyi Balázs, Görög Gergő, Balogh Norbert, Zsiga Ádám, Deák Gábor, Vajda Márk, Varga Bence, Kerek István, Szép Andris, Csombók Attila, Borbás Marcell
A csapat kísérői: Sonkoly Laciék Anyukája, Takács Márk Szülei, Nagy Róbi Szülei, Zsiga Ádi Nagypapája és Judit néni
________________________________________
93'-as és 95'-ös csapataink még edzésben vannak - már csak egy hét Prágáig
B14-es csapatunk a T-Mobile Arenaban jatszik, ahol a Prague Games és a Cseh Open döntőit is rendezik!
Lelkesedéssel nincs baj, hozzáállás is példaértékű, már csak a napokat számlálják legkisebbjeink, akik életük első nemzetközi tornájukra készülnek (kívéve akik Stupava-ban már jártak), nem is akárhogy.
Nekünk felnőtteknek, csapatvezetőknek nagy kihívás két csapattal és és ilyen nagy létszámú játékosokkal útnak indulni. Már több hete tervezgetjük és variálunk az edzések mellett. Kialakult az utazás, 5 autóval és 11-en pedig busszal mennek Prágába. Köszönet érte Varsányi Zsuzsának.
Sűrű a program a sorsolás már meg van (zárójelben a csarnokok neve szerepel). A B12 a 95'-ös korosztályra vonatkozik, a B14 pedig a 93'asokra.
Prague Games július 11-14.
július.11.
9.40 B12 Diamonds-1.SC SSK Vitkovice (Vinohrady)
11.40 B14 Bulldogs Brno-Diamonds (Sparta II)
13.20 B12 Zug United-Diamonds (Vinohrady)
17.00 B14 Diamonds-FBK Bogdau Stupava (T-Mobile)
július.12.
9.20 B14 RBK Goteborg - Diamonds (Chodov)
10.40 B12 Diamonds-TJ Sokol K.Vinohrady (Kotlarka)
15.40 B14 Diamonds - TJ JM Chodov (Chodov)
16.40 B12 AC Sprta Praha-Florbal I. - Diamonds (Kotlarka)
július.13.
9.00 B12 FC Bucis Team B-Diamonds (Dritrinova)
12.20 B14 Diamonds-Wizards DDM Praha 10 (Hala Cvut)
A térképen a csarnokok jelölését láthatjátok. (piros pötyök)
 
________________________________________
I. Nemzetközi Floorball Torna Szegeden - Első nemzetközi torna győzelmünk
Szegediek meghívására július 1-én Domaszékre látogattunk. A kisközség belopta magát a szívünkben. A sportcsarnok és a helyszín is méltó volt az első nemzetközi szegedi floorball tornának. Először a szegedieket győztzük le 7-1-re, majd a bajaiakat 7-0-ra. A 3. mérkőzésünket a kecskemétiekkel játszottuk és 7-1-re hoztuk, majd végül a Belgrádi csapattal egy izgalmas mérkőzésen 2-0-ra győztünk, ezzel megszerezve a tornagyőzelmet.
Az egész tornán vegyes csapattal játszottunk, fiataljaink hétről hétre egyre jobban érzik a helyezkedést, és egyre több gólt lőnek, szebbnél szebb akciókból. A torna győzelmünk méltó lezárása volt az idei évnek, augusztusban szeretnénk innen folytatni.
Köszönjük Sánta Vincének a meghívást, gratulálunk a torna megszervezéséhez.
A csapat tagjai: Bene Gergő, Alm Zsolt, Kővári Zoltán, Perczel József, Csík Balázs, Alm Balázs, Kelemen Krisztián, Peitli Zoltán, Pálmai Zsolt, Gáll Patrik, Varga Bence
________________________________________
Budapesti Nyári Floorball Kupa
Júniusban lejátszottuk utolsó mérkőzésünket is a Summer Cup-on,majd augusztusban folytatódik a sorozat számunkra, még hátralévő mérkőzéseink Dunai Krokodilok, Ares A és B, Phoenix.
Jelenleg vezetjük a tabellát.
1. Diamonds SK 6 (19-13)
2. ARES/Top Floor 4 (24-11)
3. Krokodilok 3 (13-10)
4. Torpedo 2 (7-7)
5. Phoenix 2 (15-25)
6. White Sharks 1 (11-13)
7. ARES B 0 (3-5)
8. Triton 0 (11-18)
________________________________________
OB I-es alakuló csapatunk Ostrava-ban járt a Fatpipe Kupán
2. alkalommal látogattunk Ostrava-ba, ahol ismét erős cseh csapatokkal játszhattunk.
CsK Ostrava - Diamonds 8-4
SSK Future - Diamonds 10-0
Ostrava Pepino B - Diamonds 4-2
A 2006/2007-es szezon lezárásának gondoltuk a tornát, és fiataljaink első nemzetközi szereplésének lehetősége, és némi kikapcsolódás a az érettségi és szakvizsgák után. Kiruccanás igen jól sikerült, jól összerázódott a csapat az esti póker parti is nagy csatát hozott, igaz azóta sem derült ki, hogy ki nyete. A mérkőzéseink után az aqua parkban regenerálódtunk, a csúszás világrekordja is beállították többen is. Esténként Ostrava Pepino SSk Future mérkőzéseket néztünk meg.
Köszönjük a segítséget Rékának, Jocó bá'nak, és Imrének.
A csapat tagjai: Bene Gergő, Nagy Donát (kapusok), Perczel József, Nagy Norbert, Pataki Viktor, Görög Tamás, Csík Balázs, Kelemen Krisztián, Gulyás Krisztián, Pintér Attila, Varga Bence, Zsitva Bence (Szkájvóker), Pálmai Zsolt, Gáll Patrik (Sky)
Képek a floorball hotelről az aquaparkról és a mérkőzésekről megtekinthető